Občina Trzin utripala s Srcem Slovenije

                                                                                                               januar 2011

Občina Trzin utripala s Srcem Slovenije na sejmu Alpe-Adria

Na največjem turističnem sejmu v Sloveniji, Alpe-Adria: Turizem in prosti čas 2011, ki je potekal zadnji vikend v januarju, se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani predstavilo tudi območje Srce Slovenije. Pod skupno znamko je letos sodelovalo devet občin: Dol pri Ljubljani, Domžale, Ivančna Gorica, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Šmartno pri Litiji in Trzin. V štirih sejemskih dneh se je na razstavnem prostoru Srca Slovenije zvrstilo preko 300 nastopajočih iz območja, skupaj s koordinatorji pa nam je uspelo povezati 42 različnih organizacij.

Center za razvoj Litija je kot koordinator skupne predstavitve občin na sejmu v petek, 28. januarja na razstavni prostor povabil župane in predstavnike vključenih občin in za njih pripravil prav poseben družaben dogodek. Za kulinarične dobrote so poskrbeli člani Turističnega društva Mengeš, s svojim nastopom pa je prisotne presenetil nekdanji dolgoletni župan Občine Ivančna Gorica in ljubiteljski igralec pri KD Josipa Jurčiča Muljava, Jernej Lampret v vlogi Krjavlja. Zbrane sta pozdravila tudi župan Občine Mengeš, Franc Jerič in župan Občine Domžale, Toni Dragar, ki sta pohvalila prizadevanja za skupno predstavljanje in povezovanje občin. Za dobro razpoloženje je poskrbel ansambel Kosci in skupina trobil Janeza Pera iz Mengša. Legenda slovenskega turističnega novinarstva, Drago Bulc, je na dogodku kot posebni gost izrekel posebno pohvalo Srcu Slovenije in ga razglasil za najlepši in najbolj edinstven razstavni prostor na celotnem sejmu.  

Kot ena izmed občin v Srcu Slovenije se je na sejmu predstavil tudi Trzin. V soboto so bili na razstavnem prostoru Srca Slovenije prisotni člani KUD Franc Kotar Trzin, Turističnega društva Kanja Trzin, glasbene skupine Žolne ter trzinske folklorne skupine. Iz vrst Turističnega društva sta se predstavili tudi sekciji rezbarjev in vezilj, predstavljena je bila tudi knjiga Jabeljček. Obiskovalci so lahko poskusili odlično trzinsko klobaso, ki jo je pripravila Gostilna Narobe. Vse zbrane je hudomušno nagovoril tudi župan Anton Peršak. Za brezhibno koordinacijo ponudnikov iz Trzina je poskrbela Jožica Valenčak iz KD Kanja Trzin.

 

Obiskovalci sejma so bili navdušeni nad pestrim dogajanjem, posebno opazna so bila velika slikarska stojala s podobami iz območja. S predstavitvijo, ki je nekoliko odstopala od drugega sejemskega dogajanja, smo naredili vtis tako na obiskovalce kot tudi na druge sodelujoče. Vse dni sejma je potekala nagradna igra, v kateri so se obiskovalci potegovali za preko 200 nagrad za zdrava doživetja Srca Slovenije, ki so jih prispevali ponudniki z območja. Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija, je poudarila, da želimo tudi v prihodnje spodbujati povezovanje in sodelovanje med turističnimi ponudniki in ostalimi akterji iz območja. Posebno priznanje so nam izkazali organizatorji, ki so Srce Slovenije za prihodnje leto povabili k sodelovanju kot regijo partnerico sejma.

Ana Savšek, Center za razvoj Litija